ERWTENSOEP AZAZ HOLLAND VÉLETLENEK ÉS AZ ABBÓL SZÜLETETT EBÉD

A második járványhullám idején eredetileg nem nagyon főztünk, költöztünk, emellett egyébb jótékony projekteket hirdettünk meg, amelyben egyre több, már nem csak általunk ismert, hanem kívülről jövő részt vevő is aktivizálódott és a csoportunkat kétszeresére duzzasztotta.

Így terjedt a hírünk mígnem egy nap a Kétfarkú Kutyapárt képviselője Juhász Veronika megkeresett bennünket azzal a kéréssel, hogy a főzéseinkből visszamaradt hungarocell, melegentartó dobozokat kölcsön kérhetné-e egy-két alkalommal ugyanis a Budapest Bike Maffia Szigorítás Vacsorái nevezetű projektjében meleg étel osztással részt vesznek, de a szállításhoz szükségük lenne melegentartóra. Szó szót követett míg az is kiderült, hogy több a közös pont, mint a jótékony főzés és ételosztás, mégpedig Hollandia. Vera élt kint, tökéletesen beszél hollandul, Hille holland, nyilván élt kint ;)és én is éltem kint, hollandokkal dolgoztam mindig is és a férjem is holland így valamennyit én is makogok. Beszélgettünk hát hárman kicsit nosztalgiázva, hogy ilyen hidegben a holland egytálételnek is beszámító felesborsó leves de jól is esik…

“Véletlenül” az első hullámból még maradt egy kis madárlátta 6kg felesborsó…úgyhogy a csütörtöki menünk ebben állapodtunk meg. Vera és Zsuzsa, akik csütörtökönként du 14:00 órára jönnek az aktuális melegételért csak megkóstolta az Erwtensoep-ot mielőtt mindet kiporcióztuk és mi is elmentettünk Hillével nosztalgiaképp egy-egy tányérral.

Ízlett…szerették, így esett, hogy a Moszkván és a Batyin a melegételre “hívott” vendégek holland levest ettek. 🙂