1 éve HelpForFun!

Kedves Segítőink, Kedves Segíteni vágyók, Kedves Támogatók, Kedves Adományozók, Kedves Csapattagok, Kedves Önkénteseink!

Ezek mind Ti vagytok! A mai napon alakultunk, jobban mondva a mai napon lett belőle felület a Facebook híres oldalán, mint “Ne csak mossuk kezeinket!” csoport.

A minap egy pályázati anyagot írtunk össze és Galinával kivételesen nem süteményekről és főzésről beszélgettünk, hanem arról kellett beszámolnom, hogy hogyan is kezdődött és ahogy Micimackó mondaná: milyen “tetteket hajtottunk végre?” És be kell valljam, igen, büszke voltam, vagyok, amikor így összeszedve végigolvastam a sort. “Megállapítások szerint tehát nagy tetteket vittünk véghez!”:

Mindenekelőtt nyilván főztünk. És főztünk. És főztünk. És főzünk most is! Ez eleve egy állandóság csak az adagszámok és a célközönség változik. Főztünk napi 200-300-400, sőt Badacsonyi Tamás főzött itt a kertben 650 főre is…főztünk hajléktalan szállóknak, melegedőkbek, családok átmeneti otthonának, mentőállomásnak, egy település rászorulóinak, gyermekotthonoknak, anyaotthonoknak, utcán élőknek…

Ezen felül jöttek a projektek:

“Gyereknapi pacsalinta akció” a noÁrral, BBM-mel 5000 palacsinta, 1450 gyereknek (remélem, hogy idén is lesz ilyesmi)

Gyűjtés volt, játékokat, takarókat, meleg ruhát gyűjtöttünk 300 főre való összejött

Gyűjtöttünk hangszert és bicikliket a Wesley János iskola diákjai számára, 14 bicikli és 6 hangszer

Wesley iskola

Elindult a Mikuláscsomag gyűjtés, akkorra más gyerekek is aktivizálódtak, a Tamási Áron iskola 2 osztályát is így ismerhettük meg, így ríkattak meg amint bepakolták a közel 100 csomagot a kisbuszunkba. Nagy Bogi és Kata egy héten át minden nap ott ült velem, hogy azt a hihetetlen mennyiségű csokit, virgácsot, mogyorót, szaloncukrot, amiket TI hoztatok végül 650 csomagocskává rendezzük és megörvendeztrssük vele a versendi, lyukóvölgyi és szabadszállási gyerekeket!

A számomra legmehatóbb mégis a Karácsonyi Fill the box akció lett, amikor 6-7 kg-s dobozokat raktunk össze gondosan karácsonyi csomagolópapírba borítva családok számára. Olyan sok mindent, olyan lelkesen hoztatok, hogy 100!!! családot meg tudtunk lepni!!!
Nekem ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy én ezt szeretném csinálni, hogy ezt élvezem, hogy ebben érzem jól magam és akkor írtam át a csoport nevèt HelpForFun-ra és csináltam hozzá logót és Gyulafi Laci elkezdte januárban megcsinálni a honlapot, amit valószínűleg soha nem fogok tudni meghálálni, de annyi minden mást se fogok tudni… mert olyan sokan vagytok és olyan lelkesen vállalkoztok mindenre, amit kérek! Bizonyítandó, hogy valóban lehet élmény és összekötő kapocs, hogy együtt teszünk valamit másokért.

És végül, de nyilván nem utolsó sorban, most lett vége a Nyuszi ül a fűben projektnek, ahol megint csak 200 kisgyerek várhatta nem hiába a nyuszit, mert jött! A Ti nyuszitok!

És még csak 1! ÉV telt el!

Boldog Születésnapot nekünk! Nektek! Mindenkinek, aki csak kokettál egyelőre annak is!!!

HelpForFun!