Ki mondta, hogy a káposzta nem népszerű?!

Megint jártunk a Pancson. A menü kókusztejes indiai káposzta volt vaslapon sült pácolt padlizsánnal, tandoori csirkével, görög joghurttal és friss korianderrel.

Esett.. és esett.. hideg volt, nem jöttek enni. Majd 11 körül egy bácsi megkérdezte, hogy mikor lesz kész. Dehát kész van! Meleg és csak tesseék, csak tessék nekilátni. Megköszönte, azt mondta finom volt. Akkor fellélegeztünk. Hát legalább akkor finom. Jajdejó! Akkor nem miattunk nem kell. Az eső az oka, rohadt eső szél, hideg és elriasztja a piaci közönséget.

aztán elállt.. és jöttek! És jöttek! És ettek és egyszer csak egy srác újra beállt a sorba, amikor sorra került mondta, hogy nagyon ízlett. Hogy titkos-e a recept? Mondom, dehogy. Mivel álltak még sokan, megígértem, hogy megosztom a honlapon. Köszi a bizalmat!
íme:

1 fej káposzta

2 dl paradicsompüré

2dl kókusztej

2 fej hagyma

3 fej fokhagyma

garam massala

tandoori massala

pici cukor

római kömény

görögszéna

koriandermag

egy ujjnyi gyömbér

A káposztát legyaluljuk, vagy csak csíkokra vágjuk. A hagymát kokckákra és a fokhagymákat kilapítjuk de nem aprítjuk. Feltesszük a hagymát, fokhagymát a fűszerekkel olajon és lepírítjuk. Jöhet a paradicsompüré, majd pedig a káposzta. Jól megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy félig legyen. Amikor a káposzta puha ráöntjük a kókusztejet és összerottyantjuk.

tandoori csirke:

4-5 csirkecomb

2,5 dl joghurt

2 fej fokhagyma

Kb egy teáskanál Tandori massala, garam massala, kurkuma, római kömény, citromlé

A csirkecombokat bepácoljuk tandoori massalába, garammassalába, zúzott fokhagymával, kurkumával, sóval görög joghurtban és állni hagyjuk.

3 órára állni hagyjuk majd pedig fedetlenül sütőbe tesszük és kb 45 perc alatt készre sütjük.

A palizsánokat felkarikázzuk, besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Letörölgetjük őket papírtörlő el és megsütjük serpenyőben. Ha kész négybe vágjuk őket és legalább 1 fej felaprózott fokhagxmával és egy evőkanál koriandermaggal olivaolajba tesszük.

Amikor minden kész, a káposztát a tesszük feltétnek, egy kanál joghurtot loccsantunk rá, friss korianderrel szórjuk és friss chilivel jóízűen elfogyasztjuk.